Wat zijn de voordelen van HaaS voor mijn bedrijf?

Bij Hardware as a Service, wat staat voor HaaS, leaset u de hardware voor uw bedrijf. Leasen heeft verschillende voordelen. Zo betaalt u een vast bedrag per maand, waarvoor u de benodigde hardware en de bijbehorende service ontvangt. Snel op- en afschalen is mogelijk en zorgt voor flexibiliteit. Met HaaS bespaart u dus op de kosten en het ontzorgt de IT-afdeling van uw bedrijf.

Wat is HaaS?

HaaS is de afkorting van Hardware as a Service. Het betekent dat u de hardware voor uw bedrijf en bijbehorende service leaset voor een vaste prijs per maand. HaaS is dus eigenlijk IT dienstverlening op maat. Na afloop van de looptijd gaat de hardware weer terug naar de leverancier. Naast HaaS zijn er nog andere benamingen voor deze dienst. Dit zijn: DaaS (staat voor Device as a Service)en PCaaS. (PC as a Service)

Wat zijn de voordelen van HaaS voor uw bedrijf?

HaaS heeft verschillende voordelen voor uw bedrijf. Zo worden medewerkers voorzien van de juiste hardware zoals een pc, laptop, smartphone of tablet. U hebt er verder geen omkijken naar, want de service is bij de prijs inbegrepen. Die service bestaat o.a. uit: het plaatsen en installeren van apparatuur, onderhoud, reparaties, vervanging en afvoer.

HaaS zorgt voor flexibiliteit

Tijden veranderen en uw bedrijf verandert mee. Werknemers komen en werknemers gaan. Dat betekent meer of minder hardware. Met HaaS schakelt u gemakkelijk. Uitbreiding van hardware als er werknemers bijkomen, als werknemers weg gaan levert u alles weer in. Deze IT dienstverlening zorgt ervoor dat u flexibel meebeweegt met de marktomstandigheden. Daarnaast kan de IT afdeling zich bezig houden met andere belangrijke taken.

Kosten besparen

Elk bedrijf heeft te maken met verborgen kosten. Daar valt de aanschaf, instalatie, het beheer en de afvoer van hardware ook onder. Ongemerkt kost dat meer tijd en geld dan begroot. In veel gevallen is het beter om deze dienst uit handen te geven. Dat levert vaak een kostenbesparing op.

Minder geld voor investeringen

Er is geld nodig voor investeringen. Door gebruik te maken van Hardware as a Service hoeft u minder geld apart te zetten. U weet precies wat u elke maand kwijt bent aan deze service. Dat betekent geen onverwachte uitgaven voor een langere termijn.

De nieuwste hardware staat tot uw beschikking

Hardware veroudert snel en voldoet dan niet meer aan de eisen. Het is financieel niet altijd mogelijk om alles te vervangen en af te voeren. In dat geval is HaaS een mooie oplossing. Hardware wordt regelmatig vervangen, maar u hebt ook de mogelijkheid tot upgraden.

Over de auteur

Scroll naar boven